19.5.12

JOSEP ANTONI ALFONSO PRESENTA A ONTINYENT "ENVERS"



Un nombrós públic es va congregar a la sala d'actes de la biblioteca municipal del barri de Sant Josep d'Ontinyent per assistir a la presentació del primer llibre de poesia de Josep Antoni Alfonso, Envers.


En l'acte va prendre la paraula Ximo Urenya el qual va fer una llarga i sentida dissertació sobre l'obra i la trajectòria personal del seu autor fent un interessant paral·lelisme entre dues de les vessants creatives de Josep Antoni Alfonso, la de poeta i la de fotògraf.


Tot seguit Jesús Barranco acompanyat per un instrument tradicional africà 


i Mara Vicent acompanyada d'una ballarina feren una lectura de poemes a la que es va afegir l'autor.


Entre el públic assistent varen poder veure als poetes Josep Manel Vidal, Xelo Llopis, Lorena Cayuela i Miquel Català.
En acabar l'autor va signar exemplars.

Envers intenta de fer una definició íntima de les situacions quotidianes i d’aquelles paraules més pròximes al dia a dia de l’autor. On la part més irreflexiva de la persona però a la vegada la més espontània surt a l’exterior. Versos tan íntims com impersonals que es podrien convertir en missatges que sols arribarien a bon port dins d’una botella. El destí és determinant. I per no perdre aquells sentiments que al final t’assabentes que et són propis, teus en definitiva, la por a la pèrdua et fa enregistrar-los a mena de diccionari poètic. Com un registre d’entrades i eixides comptables però de Paraules, les teues paraules, «Envers».
Ànima, Comèdia, Divina, Família, Introducció, Llengua, Maternitat, Pits, Rosa, Sil·logisme, Tertúlia, Utopia, Whisky o Zero són alguns dels poemes que l’autor aporta per definir el seu missatge a l’interior de la botella. El seu primer llibre que arriba des del desert de les paraules a les llibreries.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada