7.2.13

ES PRESENTA "EL PLANY DE LES LLETRES FERIDES" A CARCAIXENT



El dimecres sis de febrer, a les 19:30 hores, a la Biblioteca de Carcaixent es va presentar el poemari d'Enric Sanç, El plany de les lletres ferides, just després d'haver-lo presentat a la Pobla de Vallbona i a Llíria. En aquesta ocasió la presentació va anar a càrrec del poeta, Salvador Lauder. També hi van participar recitant versos Josep Antoni Alfonso i Alícia Castelló. Entre el públic assistent hi era Isabel Gómez, regidora de Cultura de Carcaixent i Maria Dolors la bibliotecària que molt amablement ens vam cedir les instal·lacions. Entre altres amants de la poesia, amics i familiars del poeta.


Salvador Lauder presentà a Enric i explicà com es van conèixer i els diferents projectes en els quals estan embarcats, com ara la participació en l'antologia Estels de Paper, la posada en escena d'una jam poètica i musical al Teatre la Clau de l'Alcúdia, ELS7ESTELS (el proper dimecres 27 de febrer), una jornada de cercaversos INVERS el 8 de juny a Carcaixent i la col·laboració en un Taller d'Escriptura Creativa a la Pobla de Vallbona, entre d'altres.
Després d'esmentar la importància de les noves tecnologies tant per a fer-se coneixença com per a publicar les seues obres, Salvador analitzà l'obra d'Enric com una obra nascuda del dolor, així com l’evolució dels versos des d'una mètrica més clàssica fins a la musicalitat interna del vers lliure. Finalment destacà “Plaerdemavida” com un dels poemes que més l’han colpit.
Enric ens explicà com va nàixer el seu poemari, d'on ve i perquè del seu títol, l'estructura, la importància per a d'ell del ritme i la rima en la seua poesia, què és per a d'ell la poesia, els temes que el preocupen com a poeta, els seus poetes de capçalera, la importància dels tallers d'escriptura creativa i el relleu de les noves tecnologies hui en dia front al paper.


A continuació, Josep Antoni Alfonso va recitar “Silenci” i “No sabem res”, dos poemes breus però intensos en significat, i Alícia Castelló es va atrevir amb “Ésser d'aigua” i “Plou per tu”, dos dels poemes més sentits per al lletraferit valencià.


Enric, va concloure la presentació del llibre llegint el poema “Lliure i Sotmès” i un poema inèdit titulat “Carcaixent”, que serà musicat pròximament per un músic valencià per a la jam poètica i musical ELS7ESTELS, que podeu llegir al seu nou bloc, SPILL, O LLIBRE DELS DIES.


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada