3.3.13

7 ESTELS A L'ALCÚDIA



Per Salvador Lauder
La idea dels 7 Estels va prendre forma el 27 de Febrer al teatre La Clau, a L´Alcudia, gràcies a la generositat de la gent del Teatre, com Dani Miquel o Antoni Montes. La idea de fer un recital utilitzant la música i la imatge com a acompanyants dels poemes recitats no és nova, però les formes de transmissió, potser sí.
Per primera vegada, que jo sàpiga, es va retransmetre en directe i on line un recital poètic en valencià i aquest fet no és casual. Els 7 poetes que hi varen participar, a saber: SALVADOR LAUDER, MIQUEL CATALÀ, ALBA FLUIXÀ, ENRIC SANÇ, XELO LLOPIS, PEP ALFONSO i ANTONI MARTÍNEZ i FERRER, tenen en comú, a més d´haver publicat els seus últims llibres a Germania, el fet de mantenir un blog poètic a la xarxa. Potser per això o sobretot per això, troben indefugible el lligam entre la poesia i les noves tecnologies.
El recital quedà enregistrat (ací podeu veure'l: 
http://www.youtube.com/watch?v=01uu3-NSw5o) i pel que sabem, es va seguir a França, Alemanya i Finlàndia. La poesia s´obre camí on mai no ho hagués imaginat.
D´altra banda, la guitarra de Ferran Dalmau anà transportant els assistents des del pati de butaques fins a la mateixa essència de cadascun dels 21 poemes que en formen part de l'event. Dani Miquel feu de mestre de cerimònies i Toni Montes ens assistí als avatars tècnics. A ells especialment els donem les gràcies.


La repercussió dels 7ESTELS no es pot mesurar encara, però hi haurà més actes. A Ontinyent el 20 d´Abril, ja ens esperen per ficar-li poesia als espais quiets del dia a dia.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada