4.3.13

EL PALAU ALÒS ES VESTEIX "DE BLANC SETÍ"



Sandra Domínguez Roig presentarà el dissabte 9 de març a les 19 hores el llibre de poesia De blanc setí  a les dependències del  Palau Alòs de Barcelona en un acte organitzat pel col·lectiu Tens la paraula.
Amb el propòsit que la poesia abaste un ampli ventall de lectors Sandra ha organitzat una presentació en la que es combina música indi en directe del grup La señorita Martín, amb la lectura dels poemes que conformen el llibre  amb la col·laboració d’un grup de rapsodes format per Carles Figueras i Calvo, Maria Antònia Massanet, Mireia Companys, i Miquel Santa Eulàlia. 
L’acte a més a més inclou una entrevista en directe amb l’autora així com jocs poètics en el que participa el públic.
El Palau Alòs està situat al carrer sant Pere més baix número 55 de Barcelona, davant de l’espai conegut com el Forat de la vergonya. El Palau és  un ran casal que va ser edificat per la família Dou, molt influent durant el segle XVIII. Tot i el seu deteriorament, la seua allargada façana, de planta baixa i dos pisos, deixa entreveure el seu passat esplendor. El paredat és de pedra, amb estuc imitant carreus, i les finestres i balcons tenen llindes i brancals de pedra. Els balcons tenen les llosanes de ferro i ceràmica, excepte el central, que la té de pedra. La façana es retalla al capdamunt amb un pronunciat ràfec.
De blanc setí és un llibre de poesia que transcorre a cavall entre la vida i el somni. Neix del vers que es desprèn entre els llençols i que cavalca entre les pàgines del llibre per anar assimilant la impossibilitat de materialitzar els sentiments propis en l’amor. Aquest fet es palesa en la mesura que s’avança en la lectura per constatar que es tracta d’una història que es fon a les mans abans no s’ha fet tangible i que, si existia alguna despulla de sentiment, aquest és tan fràgil com el vidre. L’autora empra la metàfora i la imatge poètica plena de sensibilitat per descriure una història latent que es percep en l’ordre de les pàgines i que induirà els lectors a imaginar cada poema. Un argument invisible que culmina en la constatació, un colp més, que l’oblit també és un bon principi.
Sandra Domínguez Roig (Barcelona, 1974). Poeta i escriptora. Col·labora en diverses revistes com ara Lo Càntich, de la qual forma part de l’equip editorial i de la qual és autora de la secció de prosa poètica «L’art de la nit eterna» i «L’entrevista». També forma part de la plataforma poètica Versos.cat. Ha obtingut diversos premis literaris, dels quals cal destacar el XV Premi de Poesia Antoni Massanell 2008, i finalista del premi Grup de Dones El Vendrell 2011. Ha estat antologada a Versos de tardor (Ed. Petròpolis), A totes les baranes dels teus dits (Ed. Petròpolis), Poetes a la Xarxa (VVAA) i Abraçada a la meva pròpia pell (Ed. Bubook, a cura de Lo Càntich). Ha col·laborat amb poemes esparsos en els llibrets de Falles de Corea (Gandia), els anys 2010 i 2011. És cofundadora de la companyia Versusart.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada