14.9.14

ES PRESENTA A ALACANT "L'ASSUMPTE COMAS"


Per Antoni M. Bonet
El passat 11 de setembre es va presentar a la Seu universitària d’Alacant l’esplèndid llibre L’assumpte Comas, escrit a quatre mans pels professor Lola Ivorra i Martinià Perona. Sent com és aquest seu relat la segona aventura literària arranjada pels dos amics ha resultat una novel·la d’intriga i misteri que t’atrapa des del primer capítol. D’amena lectura, m’estic segur que l’èxit serà aclaparador. Sobre tot entre l’alumnat de batxiller que van a trobar a les seues pàgines una interessantíssima història que els atraparà des del primer rengló. Encara que no vol dir això que es tracte d’un treball adreçat únicament al públic juvenil. Trobe que és un finestral ideal per a reconèixer a les seues pàgines la més pura tradició en això que acostumem a classificar com a novel·la negra.


Dintre la trama, lligada amb bon fil d’aram, hi ha un protagonista importantíssim que és, ni més ni menys, la ciutat d’Alacant als anys 80 del segle passat. Un temps on la efervescència cultural i artística i lúdica eren tota una peça que generava mil i un esdeveniments on els personatges es barregen i van coneixent-se sent clients habituals i també ocasionals dels llegendaris establiments on tota eixa barreja ens feia pensar que de veritat, la nostra societat, havia canviat després de tants anys d’estrenyiment dictatorial.
A l’acte de presentació, ple de gom a gom, vingueren nombroses personalitats de la cultura d’aquesta bella ciutat. Tots tingueren l’oportunitat de reconèixer-se i de reconèixer personatges llegendaris d’aquells anys de gloriosa voragine.
Presentats els autors per Carles Cortés i Sèfora Bou vàrem passar una magnífica hora festiva que després va ser reblada per una original i jove empresa de càtering que, gràcies als autors, ens regalaren amb una sucosa degustació de cerveses artesanal i també de vins, tots ells alacantins d’esplèndida factura.

L’assumpte Comas, editat per Editorial Germania, és un llibre molt més que recomanable. Estic segur que esdevindrà en un bon record perfectament falcat a la memòria dels seus lectors.



Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada